Kurdiwüüd

Hotet utifrån

Kategori: Kategorilös shit

”Herregud, hoppas ingen blir dödad pga. det!”

Demokrati är den självklart bästa riktlinjen ett land kan följa. Alla: har rätt att påverka, rösta, bära vilka kläder man vill, har religionsfrihet och yttrandefrihet. Eller hur är det egentligen?

 

I teorin är demokrati sagolik, ”de levde lyckligt i sina dagar”. Det är kommunism också. Verkligheten säger annat. Det är uppenbart att kommunismen misslyckades, med undantag för Kina, vilket vi just nu bortser från. Det kan tyckas konstigt att något så mäktigt, med mäktigt menar jag stort och kraftigt och då inte att det var ett bra styrelsesätt, kollapsa. Det var inte många som kunde föreställa sig Sovjets fall, det hände bara inte.

Världen var uppdelat i två block, de ”goda” och de ”onda” beroende på vilken sida man själv stod på. Sovjets fall ledde till att ordet kommunism idag har en negativ klang. Att vara kommunist är detsamma som att vara högerextremist, om inte ännu värre. När en partiledare, som under hela sitt liv stolt erkände sig som kommunist plötsligt förnekar det så får man en känsla hur negativt ordet är.

Inte alltför sällan hör man ledare i Väst angripa Kinas styrelseskick och kommunismen i fråga, att de inte kan acceptera censur och avsaknaden av mänskliga rättigheter. Längst fram i detta led finner vi USA:s presidenter, ledarna över denna ”utpekargrupp” som ständigt skall såga Kina. Visst kan vi säg att Kina inte har världens bästa styrelsesätt, i alla fall utifrån vårt perspektiv. Tänk då efter att Kina bara har möjligheten att censurera för det egna landet, medan USA kan censurera hela omvärlden om de bara vill. Så fråga dig själv vad som är värst.

 

När Lars Vilks publicerade Rondellhunden var det inget snack om saken. Yttrandefriheten backade upp honom, vilket var helt rätt. Här och var kunde man läsa folks reaktioner. Slaget utspelades över Cypernätet och vi hade ”Vilksfanatikerna” på ena sidan mot ”islamisterna” som slogs blodigt. Dödshot skickades som kärleksförklaringar på Alla Hjärtans Dag. Man grävde skyttegravar och det hela gick inte att lösa, det går aldrig att lösa något med så många trångsynta människor.

Har man yttrandefrihet ska man ha yttrandefrihet eller så klarar man sig utan. Det är absurt att å ena sidan hänvisa till yttrandefriheten men å andra sidan försöka dölja vital information som berör allmänheten. Står man bakom Vilks karikatyrer enbart pga. att skydda yttrandefriheten ska man också stå bakom liknande fall där yttrandefriheten kan äventyras. Detta gäller speciellt för stater, och ännu mer för sådana stater som kritiserar andra länder för att sakna yttrandefrihet.

Jag kan med eftertanke förstå att man inte kan läcka information om pågående militära operationer, då de kan äventyra soldaters liv. Mutar man politiker för att sälja stridsplan, invaderar ett land för att man ska bekämpa terrorism och hitta massförstörelsevapen så ska man kunna avslöja sådana skandaler.

Att USA störtade Saddam pga. oljan och inte att få bort en diktator visar hur bra demokratin i omvärlden fungerar. För vart är alla massförstörelsevapen som var anledningen till invasionen? Att störta en diktator är alltid bra, men skulle USA velat göra världen en tjänst skulle de i stället invaderat ett annat land som utgör större hot mot världsfreden – Nordkorea.

 

Då kommer vi till syftet bakom denna text. Julian Assange. Mannen med det stora m:et.

Assange må vara skyldig till våldtäkt, han må vara en kriminell som bryter mot grundpelarna i en demokrati. Men han är just sådan person demokratin behöver för att utvecklas då han är demokratins motsvarighet till Rosa Parks.

Jag har aldrig varit en höjdare på konspirationsteorier, har alltid tyckt att de är skitsnack och det gör jag fortfarande bara för, och endast för att jag tror att det okända är mycket farligare än det kända. Vet man att något är ett hot förbereder man sig, både mentalt och fysiskt i den meningen och är därför bättre förberedd att försvara sig vid diverse anfall. Sedan kan man självklart förlora slaget trots att man har förberett sig. Men ändå är det säkrare, i alla fall utifrån mitt perspektiv att känna till hoten än att vara helt blind. Därför anser jag att alla ”Illuminati”liknande sekter/grupper/vad-de-nu-är bara är skit. När det kommer till fallet med Assange verkar allt för uppenbart. Assange startar en hemsida som avslöjar hemlig information, vilket enligt olika länder ”skadar” dem. Frankrike söker ett sätt att blocka så att ingen kan gå in på Wikileaks från landet, USA svarar med att blocka sidan för alla statligt anställda. Assange får problem med att hålla uppe servern efter massa hackningsförsök. När detta är över kommer nästa problem, att internetleverantörer nekar honom uppkoppling genom deras lina. Därefter kommer han till Sverige och blir misstänkt för våldtäkt, fallets släpps och tas upp igen som om det vore en lek, och här måste jag bara visa hur dålig lagstiftning vi har. Det räcker med att en kvinna går till polisen och säger att hon blev våldtagen för att en man ska bli anhållen. I praktiken skulle kvinnor bli miljonärer genom att ha samlag med killar i eget tycke för att sedan påstå att de blivit våldtagna, för DNA kommer allt hittas. Tillbaka till ämnet, och Assange. Han åker till Storbritannien där man har mer komplicerat utlämningsstöd med. Han begärs häktad av Sverige och Interpool pga. våldtäkt. Aldrig tidigare har det hänt att man ber Interpool om hjälp vid sådana här grejer. Vad kommer härnäst, att småfifflare som bloggat om USA:s undergång jagas av CIA? Efter detta stänger Paypal samarbetet med Wikileaks och man kan inte längre donera pengar till siten. Assange blir sedan gripen av Scotland Yard och sitter häktad vid denna tidpunkt.

Så nästa gång du tänker på att demokratin är euforisk, tänk på Assange och tidigare ”Assange” som fått lida av vad vi tror är det bästa systemet. Korruption existerar här i minst lika stor utbredning som i U-länder, vi kallar det i dagligt tal för ”bonus”. Verkar det inte lite udda att en VD får några hundra miljoner i bonus dagar innan företaget sätts i konkurs? Verkar det inte konstigt att politiker tillåter företag bjuda på resor i ”pr-syfte” (lobbyism)?

 

”Herregud, hoppas ingen blir dödad över det!” var det man fick höra av allmänheten angående vad de tyckte om Wikileaks. Håll kvar vid den tanken medan ni läser citatet av Hillary Clinton då hon svarade på en fråga angående Wikileaks ”Detta är en attack mot vår FRIHET”.

Vad hände med alla hundratusentals människor som förlorade liven pga. falsk information, och ändå klagade ingen, då man angrep andra länder. Vart är Osama, kan man fråga sig. Hitta man några massförstörelsevapen?

Skulle bensinpriset fördubblas så skulle vi inte säga ett skit. Skulle bankchefer ta ut fantasisummor i bonusar skulle vi inte säga ett skit. Skulle däremot en bankmans eller en politikers karriär vara i fara så börjar man plötsligt visa hur sann demokrati fungerar i realiteten. Vi stänger ned hemsidor, vi tvingar andra aktörer att bojkotta detta ”hot” och regeringschefer svettas likt en sumobrottare i en bastu.

 

Tänk för en stund vad som är värst, att man tror att man har yttrandefrihet eller att inte ha det överhuvudtaget. Ge mig regler, men lura mig inte, för lögner kommer alltid fram. Och den dagen de kommer fram blir det bara värre än att man från början sätter upp strikta regler.

Huvudvärk

Kategori: Kategorilös shit

Kändes som mina ögonlock var grundämne nr 300. Fast att det inte finns så vägde de som in i helvete!

Det var svårt att göra motstånd. Kändes meningslöst.

Då och då slog jag huvudet i fönsterrutan och vaknade till, för att åter igen försvinna i en egen värld.

 

Bussen stannade häftigt.

Var tvungen att ta tag i väskan för att den inte skulle ramla ner.

Dörrarna öppnades.

Luft kom in i den annars bastuliknande bussen. Det enda som fattades var björkris, för finnarna satt bakom mig och pustade.

 

Solen bländade mig. Det var åtminstone vad jag trodde i det ögonblicket.

Tydligen var det en mänsklig sol.

Tänker jag efter var det två solar. Omöjligt tänker ni, möjligt säger jag.

Inte heller utstråladedes något vittaktigt ljus, nä, här reflekterades det kastanjbruna.

Plötsligt kände jag mig piggast i stan.

Colgateleendet kom till lika naturligt som mina ögon skelade odiskret.

Det gick inte att slita loss blicken. Vem ville göra det liksom? Inte jag, inte pensionären bredvid mig heller.

Likadan lycka, olika tankar.

”Cadaamn! Titta eller inte titta, det är frågan.. åt helvete med Shakespeare, jag smygtittar” tänkte jag.

”Fy farao, tänk om jag fick gå bort inuti henne! Låt det stå ’killed in action’ på min gravsten, bara jag får mina 15 sekunder” dreglade pensionären lite sliskigt.

 

Hennes hår var det absolut snyggaste håret jag någonsin sett. En fysikalisk omöjlig färgton som passar lika bra som nyckeln till världens mest säkra bankvalv.

Håret sträckte sig 24 millimeter nedanför det vänstra skulderbladet som var en aning längre ner än det högra.

Hennes hår var så fint att om hon skulle ha varit +90, haft tandprotes, skottskador i ansiktet, ena tutten avlägsen pga. bröstcancer och den andra hängandes på axeln efter livet som partypingla, så skulle hon ändå vara snyggare än Beyoncé.

Men så var inte fallet. Perfektion var ett ord jag tidigare inte kunde använda med sådan säkerhet.

Tighta jeans som framhävde min favorit, röven.

Kärleksröd topp, med sport-BH av märket Nike syntes väldigt svagt om man kisade.

 

Såg henne:

lördagen den 4:e december, 2010 på buss nr 6 på väg mot Bofusplatsen i Lund. Hållplatsen hon steg på var Clemenstorg och ena skosnöret kom in i bussen klockan 17:52:02, hela hon var inne i bussen 17:52:10.

 

Man ska aldrig stirra.

Fast att jag inte är en titty-boy så måste jag erkänna att hon hade de största jävla brösten som finns. På ett icke-sliskigt sätt.

Sport-BH:n formade brösten till en matematisk korrekt halvsfär. Ay caramba.

Jag tror att plastikkirurgerna experimenterade på Michael Jackson för att få till hennes perfektion.

 

Dörrarna stängdes igen.

Hon spanade efter en ledig plats.

Man kunde höra hennes fotsteg, så tyst var det på bussen, som vanligtvis är kaotiskt högljudd av studenter.

 

Hon satte sig bredvid mig. Jag kände hur mitt hjärta slog i takt till hennes karisma.

I min hjärna pågick en kamp. En kamp mellan förnuftet och lusten: ”titta inte på henne, du kommer börja stirra! Titta inte på henne, titta inte, titta int.. titta in.. titta i.. åt helvete, titta som fan!”

 

Hon vände sig mot mitt håll och tittade mig i ögonen ”hej, är det inte du från Trollhättan? Salar?”

Jag började svettas. Inte bra, inte bra någonstans!

Panik, panik, panik!

 

Örfilade mig själv ett par gånger för att checka.

”Är det sant?”

Hjärnan var överhettad. Skulle det varit någon elektronisk produkt så skulle försäkringen inte gälla.

Gnuggade ögonen lite. Fortfarande svettigt. ”Damn.”

Öppnade ögonen och såg mig omkring, ”damn, damn och damn”.

 

Låg i en svettig säng efter en tragisk dröm.

Kände mig, konstigt nog, lättad över att det bara var en dröm.

Riktig kärlek

Kategori: Kategorilös shit

Hon förstod aldrig vad hon betydde för mig,

det var ingen katt och råtta lek,

nej, för mig var det blind kärlek,

och allt lyckades falla likt en kortlek.

 

Det var fullt allvar tills hennes tankar hamna på andra sidan vägen,

andra sidan där katt jagar råtta,

alltför länge har jag gömt mig i en avlägsen grotta,

där vägen in ärrade mitt redan svarta hjärta.

 

Fråntagen mot min vilja bland underjordens folk, skuggorna förblindande mig,

vägen ut var ockuperad av mina synder i mina allra värsta stunder.

Fast bland troll och demoner, Shaytanen låg bakom mina hallucinationer, en ensam själ uppdelad i miljoner fraktioner,

vägen ut var genom mina passioner, vaktade av den fallna ängelns onda illusioner.

Varje dörr ledde till dolkhugg i ryggen, evigt skrik, evig smärta,

mina passioner var bestulna och inlåsta i hennes undanträngda hjärta.

 

Äntligen kan jag andas ut,

och säga att allt detta har gått mot sitt förutbestämda slut.

På min sida, vägen ut ur den omslutna,

föraktade,

och ensamma grottan fann jag den bortträngda källan till optimism.

Och så länge jag finns har ingen rätt att vända upp och ner på mitt liv.

 

För Jag är den svarta vargen,

fruktad av många, hatad av alla.

Men i mitt hem är jag till max älskad av alla,

För vi är en,

FAMILJ!

För vi är en,

FAMILJ!

Varför

Kategori: Kategorilös shit

Vad är det som determinerar vem jag är som person?

Vad är det som bestämmer hur folk ser på mig?

Vad är det som avgör om jag ska ses som ett hot eller inte?

 

Vad, kan man fråga sig.

Är det mitt tjocka svarta hår som påminner om dödspår,

eller helskägget jag inte orkar raka för att effektivt dig kunna stalka?

Är det mitt konstiga namn som får dig att sluta din mjuka famn,

eller är det mitt ursprung som drar ner mig blytung?

Är det mitt sätt att dra ut på sj-ljudet som i svenskan är så förbjudet,

eller är det mängden svordomar jag ständigt uppfinner när ilskan vinner?

Är det mina traditioner som avskräcker till reaktioner av framtida illusioner,

eller är det min religion? Ni behöver inte gripas av panik, för jag är musliman.

Den värsta utav de värsta.

Den som inte passar in i någon kategori, visst är det livets ironi!

 

Vad är svenskt och vad är utländskt?

Vad är väsentligast: att i första hand vara människa och sedan ta hänsyn till ursprung,

eller är det hur organisationer som Läkare Utan Gränser, Reportrar Utan Gränser och Greenpeace rankar landet som avgör din tillhörighet som ”blatte vs svenne”?

 

Vem är jag, vem är du?

Vad är det som avgör vad som är rätt just nu?

Vilka är ni och varför kan vi inte alla tillhöra samma Vi?

Del två i ett program om kurder av kurder.

Kategori: Kategorilös shit

Ett kärt folk har många namn, kurder har bara ett.

Vi begav oss till utkanten av Rinkeby för att fråga okända människor vad de tyckte om kurder.

- Ursäkta. Hej jag gör ett program om hur folk ser på kurder. Har du lust att ställa upp på några frågor?

- …

- Vad tänker du på när jag säger ”kurd?”

- Bajs.

- Vad sa du?

- Bajs.

- Vadå bajs?

- Bajs.

- Till nästa fråga då. Känner du någon kurd?

- Bajs.

- Lägg av vafan. Sluta vara så omogen och svara, eller så skiter vi i det.

- Okej.

- Tror du att alla kurdiska föräldrar hedersmördar sina döttrar?

- Bajs.

- Nu räcker det. Är ”bajs” det enda ordet du har lärt dig?

- Ne.

- Bevisa det då!

- Baaaajs.

- Det är ingen idé, jag ger upp!

- Bajs, bajs, bajs. Baaajs, bajs, baaajss. Bajssss.

- Tack för dina jävla svar! Hejdå!

Ett tack till Lavve som ställde upp!

Del ett i ett program om kurder av kurder.

Kategori: Kategorilös shit

I ett program med tre delar undersöker vi folkslaget kurders popularitet i Sverige. Reportern Salar Tizison beger sig, i den allra första delen, till utkanten av civilisationen. Där folk fortfarande inte gått över från Homo Neanderthalspråket, inte undra på varför området även kallas för ”lilla Bagdad”.

Ett mycket omtalat område där olika lasersnubbar dominerar, människor bränner bilar och grillar shish kebab mitt på vintern. Ett område där fördomar lett till skitiga väggar och att City Gross kryssar över nallebjörnar och skriver ”no pig”. Rosengård, Malmö.

 

-          Hej jag kommer från Reportrar Utan Gränser. Vill du ställa upp på en snabb grej?

-          Hajde more, bara jag får para.

-          Pengar, ne, ne, finns inga pengar.

-          Vafan står du kvar för?

-          Du missförstår, det här är inte Efterlyst. Du behöver inte peka ut dina homies!

-          Va sajjer du? Sajjer du att jag är snitch?

-          Nej, vill bara fråga ett par frågor om kurder. Ingen polis och ingen ska utvisa dig.

-          Don’t try to hustle a arbetslös.

-          Du menar väl “don’t try to hustle a hustler”?

-          Just precis vad jag sa!

-          I alla fall… har du några kurdiska kompisar?

-          Ja fifan, Ahmed Kebab, Azad Fasolieh och Peder är mina homies!

-          Peder är inte ett kurdiskt namn…

-          Jag vet, men han är gay så vi klippte bort hans tung så han inte kan säga att han inte heter Peder.

-          Jaha...  Vad tycker du om kurder då?

-          Bästa folket, snyggaste folket, och smartaste folket.

-          Seriöst, tycker du det?

-          Naj fifan, äru dum eller. Jävlades bara med dig. Det finns inget som heter kurd, bara bergsturk!

-          Är du en turkkerr?

-          Türk gücü

-          Dra åt helvete!

-          Grabbar, plocka den jäveln!