Kurdiwüüd

.

Kategori: Kategorilös shit

Den här Google Chrome är bara för bra. Positivt och negativt.
Finns en funktion där det räcker med att man skriver in första bokstaven så laddar webbläsaren hemsidan och visar den innan ordet ens är färdigskrivet.
Går fan inte att skriva något utan att hamna på en porrsida. Spelar ingen roll ifall man vill porrsurfa eller inte, beroendet / Chrome får dig att stanna, typ som grönt.

Värsta helgen

Kategori: Kategorilös shit

Allt började fredag morgon. Vaknade upp med känsla om hopplöshet, orklöshet och allmänt bichande. Drog täcket över huvudet och somnade snabbt om igen. Åt snabbt frukost av bröd, yoghurt och gurka, en kurdisk fattigmansrätt.

 

Senare på dagen fick jag för mig att tvätta. Tvätta. På en fredag. Lyckat.

Låser min ytterdörr. Går ner till tvättstugan. Lägger i tvätten och placerar nycklarna på tvättmaskinen. Stänger luckan och går ut ur tvättstugan, som låses automatiskt. Går ut ur byggnaden som kräver en tagg för att komma in utan att tänka på att jag glömt nycklarna. På väg till Netto märker jag, ”HELVETE!”. Inte för att jag bara glömde nycklarna utan att jag dessutom bara hade på mig en tunn jacka med t-shirt under. Glömde jag skriva att det var svinkallt? Det var svin-jävla-iskallt. Får panik, ”vad fan ska jag göra?” tänkte jag för mig själv.

 

Tio minuters irrande runt byggnaden kom en granne ”äntligen” ut. Snart förstår ni varför extra tydliga citattecken, aka. ironitecknen är utplacerade. Hon hjälper mig ner till tvättstugan och vi får reda på att bara den som bokat tvättstugan kan komma in. Ett säkerhetstänkande från bovärden för att man inte ska sno andras kläder. En riktig idiotisk idé om du frågar mig.

 

Ringer sen jouren och berättar vad som hände. Killen på andra sidan svarar ”aj, men de tar vi och fixar det snabbt ska du se”. Det lät för bra, i min värld existerar inte ordet ”gratis”. ”Hur mycket kostar det?” frågade jag snabbt. Hans sladdriga danska förvärrades med min oro och det verkade som jag kunde urskilja ”150 kr”. ”Billigt” svarade jag, ”sa du BARA 150kr?” och han kontrade med att det kostade 1400 kr. Visst jag var utelåst, det var iskallt, jag hade inte kläder efter väder, jag hade bara ätit frukost, det var bara tio procent batteri på min batterislukande skit-(i)Phone och jag var mer skitnödig än en sexåring med diarré men jag var inte dum i huvudet. 1400 spänn för att han ska låsa upp en dörr för att jag ska hämta mina nycklar, inte för vara snål men det är pengar i sjön. Svarade därför att jag skulle återkomma för att verka trevlig, men innerst inne hånskrattade jag, som jag senare skulle äta upp, ”idiotjävel vem fan ska du leka med du ska hämta en nyckeltekniker säg i stället du ska hämta en zigenare som kan dyrka alla nycklar i stället och jag skulle trott dig”.

 

Jag började promenera i den iskylan. Det blåste så kraftigt att flera timmar efter det fixade sig kunde jag fortfarande höra vindens tjutande.  Jag gick och gick. Sekunder kändes som timmar, minuter som dagar och timmar som år – utan att överdriva. Inga hörlurar, inget batteri på mobilen.

Har aldrig legat med en hora, men jag var hårstrån från att krascha på ett hotell och hämta in en hora – så flippad var jag då. Utforskade hela Lund, varje hörn, varje tunnel, varje väg och varje geggig stig mitt i den kyliga vinternatten. Var så borta, arg, desperat, hopplös och andra adjektiv man kan fylla ut meningen med att folk trodde jag skulle våldta de. Killar som tjejer. I ärlighetens namn lekte jag med tanken – den ökända våldtäktsmannen som våldtar allt som rör sig och har hål eller våldtäktsmannen som töjer allt utan blöja och i undantagsfall även de i blöja.

 

Alla sorters tankar kom upp. Från alla tråkiga saker till vad jag hade uträttat här i livet. Kom fram till att jag inte hade gjort ett skit. Är en helt obetydlig människa, med mindre värde och har mindre påverkan på livet här på jorden än ett virus har. Patetiskt litet. Började avsky de jag hatar och hata de jag gillar. Det som driver mig är hat och revansch. Vill alltid bevisa mig bättre än folks förväntningar. Säger någon till mig att jag är inte är bra bryr jag inte mig, men säger de att jag kommer förlora fighten blir jag helt sinnes. Ser rödare än en rusande tjur som bara tänker på att spetsa matadoren i röven.

Fick upp självmordstankar, eller ja inte självmord utan skulle någon kommit fram till mig och sagt ”jag ska döda dig” skulle jag helt allvarligt inte gjort något motstånd alls.

 

Fyra iskalla timmar senare med stora blåsor på båda fötterna som stack sönder mitt tålamod varje gång jag förflyttade mig (det sjuka var att jag pushade mig själv ”no pain no game”, ”fortsätt kämpa det gör inte ont… det gör inte ont… inte alls”, ”jalla gå din svaga tjockis” osv.) var jag hemma för att försöka igen. Med en nyckel som jag lagt hos en bekant sedan tidigare (personen skulle åka hem till sin ursprungsstad så försökte inte ens, men när jag i ren desperation försökte gick det bra).

 

Som man säger på kurdiska – kyr la gor bawk hazima, kuk i min turs pappas grav.

No homo

Kategori: Kategorilös shit

Har ni sett en så bögig film att de måste ha med nakna kvinnor i den för att göra den obögig, men trots detta är den bögig? Kolla på då Conan The Barberian. Fy fan vilken skitfilm.

clash of the cultures

Kategori: Kategorilös shit

Idag var som de flesta andra morgonar bortsett från en grej.
En kulturkrock, som faktiskt händer med jämna mellanrum.

Vi, blattarna i klassen, blev frågade ifall vi ville hänga med på en LP-spelning/vinylspelning.
Jag vet. I och med det är många blattar här, erkänner jag att jag inte hade en jävla aning vad det betydde.
Det naturliga var att spela tuff och fråga"vad har ni tänkt göra där då..", vilket vi också gjorde.
"Aa ni vet, reppa lite The Clash, Bruce S-något, The något annat och andra Redneck artister vi inte hade någon aning om.
Haha fan ser det ut som om jag lyssnar på rock? Ingen chans. Som om ifall man pluggar på högskola måste lyssna på sån musik (då alla lyssnar på sånt). Skulle de ha sagt 50 cent skulle jag ändå överväga saken, ändå ogillar man 50:s musik rätt grovt. Men rock... Tack men nej tack.

Sanningen

Kategori: Kategorilös shit

En ensam själ i en gemensam värld.
Känner mig ibland som en utomjording i en mänsklig förklädnad.
Oberäknelig, svårhanterlig och alltför ofta fylld med hat.

,

Kategori: Kategorilös shit

Hon är blomman
och
jag fjärilen.

Hon är pizzan
och
jag bagaren.

Hon är silkesmjuk
och
jag flyter förbi som en lätt sommarbris.

Hon är miniräknaren
och
jag mattenörden.

Hon är rosen
och
jag den sliskiga importen med rosen i munnen.

Hon är diamanten
och
jag den ökanda diamantrånaren.

Hon är solen som skapar liv
och
jag är fullt levande.

Hon är hjärtat
och
jag är den före detta hjärtlösa.

Kvällshumor

Kategori: Kategorilös shit

Det här mina vänner, det är komedi! Haha Ghaddafi med sin egna hejarklack som skriker ut vad för skit han än säger. Känns lite förskolish, att barnen hejar på vad som helst, en vandrande bajskorv såväl som tuffa hjältar.

tirr

Kategori: Kategorilös shit

Det sägs att det är fult att fisa,
men vad ska man göra då elen kostar och fisen värmer huset?
Sa jag gratis?

50 on 1

Kategori: Kategorilös shit

Alla borde känna en så kallad kampsportsfanatiker - inte att de tränar kampsport fanatiskt utan att de fanatiskt tror på alla jävla Hollywood rullar.

Den mest radikala jag känner är en snubbe som växt upp troendes att en Wing Chu-mästare(kung fu stil) på allvar kan golva femtio pers, 50 pers, på en och samma gång. En reality check på honom skulle fan inte skadat. 50 pers är en sjuuuk siffra. 50 småbarn skulle kunna överrumpla vilken fighter som helst, bara de attackerar smart och samtidigt, inte som i filmer då 50 står i fyra led attackerandes i perfekta par för dubbelboxar och helikoptersparkar.

Orättvisa

Kategori: Kategorilös shit

När en kvinna blir gravida tar alla på hennes mage och säger "grattis".
Men ingen tar på mannens pungkulor och säger "snyggt jobbat!"

Damn

Kategori: Kategorilös shit

Jag vet nu hur det känns när min mormor vill ha uppmärksamhet genom att skrika "meerdam, weeroo merdam rola". Känns som jag kommer dö på riktigt, eller i alla fall vill jag dö. Länge sedan jag var så här sjuk. Orkar inte röra på mig, orkar inte ligga ner, orkar för den delen inte att sitta heller. Det enda som, kanske bör ses som positivt, är att jag fått större apetit (vet att man oftast inte har lust att äta något när man är sjuk, men naturlagarna fungerar inte på kurder). Problemet blir då att laga något, vilket jag inte orkar. Därför har jag idag bombat i mig chips, juice, dricka (mashrob nie baba, om någon släkting har för sig att skvallra) och godis.
Känns som jag kommer svimma, spy och nysa upp hjärnan tillsammans snart. Bäst jag går och fiser ut vitlöksfisarna efter tio huvuden vitlök (kurdisk hemmakur mot allt, och då menar jag allt).

.

Kategori: Kategorilös shit

sjuk som en kuk, skjut mig ................................................................................................................................................................................................................................................................

Vad är det som skiljer ...

Kategori: Kategorilös shit

... en låt, en bra låt och ett mästerverk åt?

En låt kan man lyssna på ett tag - t.ex. låtar tills RIX FM spelar den nonstop så att man får psykiska störningar varje gång den spelas upp.  Eminem ft rihanna - vad den nu heter... var en sån låt.

En bra låt får en att känna något så fort den spelas upp. Det kan vara en lycklig känsla såväl som en sorgsen sådan.

Ett mästerverk berör en mer än att bara ge dig en sorts känsla. Den kan ge olika känslor beroende på när, var och hur man lyssnar på låten. Är man ledsen och lyssnar på ett mästerverk förstärks de sorgsna tankarna, är man glad och lyssnar på ett mästerverk flyger man upp till skyarna av lycka.

Blues låt är svensk hiphops motsvarighet till Salvador Dalis konst - man tröttnar aldrig på de(n).

.

Kategori: Kategorilös shit

En lyckad tenta, två gjorda mål under fotbollsmatchen (snittat något högre än ett mål/match och ändå snackar vi om mig, en renodlad back som kötta ben så fort de kom förbi, det händer inte varje dag, förutom då motståndet suger). Idag sover man därför med ett hattrick för första gången i livet.

Joe Frazier

Kategori: Kategorilös shit

Det är sällan jag bryr mig om kändisar.
MJ dog utan att jag precis kände något.
Rapparna Nate Dogg och Proof dog utan att man tänkte speciellt mycket på det.

Däremot blev man lite ledsen när James Brown, Bernie Mac och nu senast Joe Frazier dog.
Frazier harr alltid varit bland mina hjältar, hans slag skulle borra hål i betong. Och fast jag inte levde på den tiden har man kollat på Thrilla in Manilla minst 10 gånger.
Såna stora människor fick mig att tro som litet barn att man visst kunde vara odödlig.
Så från en amatörfighter till en champ - vila i frid Smokin Joe!


http://svt.se/2.128882/1.2593879/joe_frazier_har_gatt_ur_tiden

fastandet är slut

Kategori: Kategorilös shit

Snart på väg till Trollhättan. Skulle skriva "skönt" fast med den nackspärren jag har kommer tågresan aldrig bli skön.
Känner mig ärligt talat som Robocop, så stel..

Oförglömliga minnen

Kategori: Kategorilös shit

Tillfällen jag aldrig kommer att glömma:
när jag för första gången kissade i toan i stället för pottan,
första gången jag snattade och blev bränd som straff (har sen dess aldrig tänkt tanken att sno något. Det sjuka är att de brännmärket "känns" så fort någon säger "sno".),
första gången jag fick ett stipendium av skolan (tar friheten att skryta då det är min blogg),
då jag upptäckte konsten att porrsurfa
och nu senaste - blåmärke i fejset efter ett hårt mma pass.

champ

Kategori: Kategorilös shit

Tränade mma för första gången på över ett år idag.
Satt och pumpade hardcore-rap hela vägen till träningen för få ut maximal psykkraft. Det enda som skulle rädda mig från att bryta ihop och spy upp all mat sen en vecka tidigare. Så otränad är jag!

Katastrof. Både konditionsmässigt och teknikmässigt.
Svettades så mycket att jag ärligt talat kunde ta av mig tshirten och vrida ur all svett.
De sista ronderna av sparringen var det kramkalas från min del, bara för att få andas ut någon sekund.
Men kul, damn vad skönt att vara tillbaka till fightingen!

För varje 100 kcal jag förbrände idag, kompenserade jag med 100g godis. That's how a heavyweight roll!

Who you gonna call?

Kategori: Kategorilös shit

Kurdiska föräldrar har svårt att släppa taget.
Papporna favoriserar sina döttrar, mammor sina söner.
De ska alltid vara beskyddande, precis som äldre syskon skyddar yngre syskon. Det spelar ingen roll hur gammal man blir, man är fortfarande deras "lilla unge".

Trots att jag bor ca 500 km från familjen har mamma löst beskyddarrollen bra.
T.ex. som i eftermiddags:


(För er kurder: japp jag kallar mamma Gol, smörigt men mamma förblir alltid mamma. Hon är den enda jag kan tänka mig kalla för något sådant.)